Facebook 030 662 6665  ma-vr: 09:00-18:00 | za 09:00-17:00

Banden en velgen

HTS-Group banden & velgen in Utrecht biedt u een ruime keuze aan nieuwe autobanden. Van een voordelige budgetband tot de duurdere merk banden. Onze banden zijn altijd scherp geprijsd. Gericht op uw wensen geven wij u graag een deskundig advies en kunnen veelal direct uit voorraad leveren en monteren. Welke auto u ook rijdt wij hebben altijd de juiste band voor u. Uw banden worden gemonteerd en gebalanceerd met behulp van moderne apparatuur. Kom gerust eens langs voor advies of een offerte.

Zomer/winter-banden
Zomerbanden kunnen, net als winterbanden, levens redden. De onderscheidende factor is de remweg. Bij 100 km/u op een droog wegdek, met een buitentemperatuur van 20 graden, komt een auto met winterbanden na 56 meter tot stilstand. Met zomerbanden is dat binnen 38 meter. Dat is een verschil van 18 meter dat essentieel kan zijn. Daarbij kunnen hoge temperaturen winterbanden ook sneller beschadigen.

banden velgen utrecht

Zomerbanden sparen het milieu. Wie in de zomer nog op winterbanden rijdt, verbruikt tot 5% meer brandstof. Daardoor wordt ook het milieu sterker belast. Nog een voordeel van zomerbanden: De rolweerstand is ook lager, en daarmee de uitstoot van CO2 ook.

Zomerbanden besparen geld. In de zomer doorrijden op uw winterbanden betekent een tot 20% hogere slijtage van uw winterbanden. Zomerbanden bieden meer rijcomfort. Bij temperaturen boven 7 graden bieden zomerbanden, op basis van de rubbersamenstelling en de opbouw van het profiel, aanzienlijk meer rijcomfort en een betere wegligging. In het bijzonder bij hogere snelheden biedt de zomerband meer stabiliteit.

All-seasonbanden
Voor mensen die niet graag de autobanden verwisselen bij de overgangen van winter en zomer bestaat er een middenweg, all-seasonbanden. All-seasonbanden, ook wel 4-seizoenenbanden of all-weatherbanden genoemd, zijn een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Qua vorm en omvang zijn er geen direct waarneembare verschillen tussen winterbanden, zomerbanden en all season banden. De verschillen zitten in het profiel van de banden en de rubbersamenstelling van het loopvlak. Deze zorgen voor een andere interactie met het wegdek onder winterse omstandigheden dan onder zomerse omstandigheden, waardoor de wegligging en de remweg van de auto optimaal blijven.

Afspraak voor banden en velgen