Facebook 030 662 6665  ma-vr: 09:00-18:00 | za 09:00-17:00

Tuning

HTS-Group bied de hoogste kwaliteit Chiptuning aan voor onder andere VW, Audi, Seat, BMW, Porsche, Mercedes en Mini. Daarnaast bieden wij voor de meeste automerken en types Chiptuning aan. Chiptuning is het aanpassen van de software motorregelapparaat om meer vermogen en koppel uit uw auto te halen.

Tegenwoordig is iedere auto voorzien van een motorregelapparaat. Deze computer regelt o.a. het ontstekingstijdstip, de inspuiting en bij turbo-motoren de turbodruk. De gegevens hiervoor zijn als tabellen opgeslagen in de chip. Bij het chiptunen worden deze tabellen geoptimaliseerd en aangepast om bijvoorbeeld een hogere turbodruk te verkrijgen. Vervolgens moeten o.a. de brandstof hoeveelheid en het ontstekingstijdstip hier weer op worden aangepast. Zodoende stijgt het koppel en het vermogen, zonder hierbij concessies te doen aan de rijeigenschappen en de geldende emissie-eisen. 

Wij voeren alleen de échte chiptuning uit en werken niet met powerboxen.

Bij turbo motoren veranderen wij onder anderen de volgende instellingen: de hoeveelheid brandstof inspuiting, het moment van inspuiten, het moment van ontsteken, de turbodruk, rail-druk en diverse softwarematige begrenzingen. Daarnaast zijn veel motoren gedowngrade in de software. Deze "begrenzing" halen we in dat geval dan ook weg. 

 

De software die wij gebruiken voldoet aan de TÜV en DEKRA eisen. Wij garanderen daarom ook dat de levensduur van de motor NIET nadelig beïnvloed wordt.

 

Afspraak chiptuning